-
MenuBack
-
CHRISTMAS SELECTION
-
-
Tous les produits festifs
-
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
-
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
- House
- Our recipes
- Contact us
-
MenuBack
-
CHRISTMAS SELECTION
-
-
Tous les produits festifs
-
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
-
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
- House
- Our recipes
- Contact us
Découvrez toutes nos recettes
Search in blog
Blog categories
Popular posts
-
Poulet basquaise : the real traditional recipePosted in: Recipes78544 viewsBasque chicken: a traditional and easy recipe with the flavours of the South-WestRead more
-
North African Couscous recipe: the real traditional quick and easy recipe!Posted in: Recipes60695 viewsThe real recipe for North African couscous An easy-to-make recipe that's impossible to beat!Read more
-
Tunisian ChakchoukaPosted in: Recipes20235 viewsTunisian chakchouka with eggsRead more
-
Tunisian couscous from the seaPosted in: Recipes13464 viewsTunisian white fish couscous with smoked organic Provence pepper harissa.Read more
Featured posts
-
POTIMARRON RÔTI AU MIEL ET MELANGE 4 EPICESDécouvrez cette recette simple et rapide à faire pour Noël ! Pleine de douceur et de saveurs, c'est une façon...Read more
-
Les saveurs du Pays Basque avec Albert Ménès152 viewsÀ la Découverte des Saveurs du Pays Basque avec les idées recettes et les indispensables d'Albert MénèsRead more
-
Mocktail aux épices d'hiver263 viewsDégustez un savoureux mocktail aux épices de saison lors de votre prochain apéritif automnalRead more
-
L'automne avec Albert Ménès397 viewsDécouvrez nos astuces pour affronter l'automne, nos produits indispensables et idées recettes pour vous régaler...Read more
-
Batch cooking: our tips and recipe ideas1559 viewsFind out all our tips for organising a successful week of batch cooking, as well as our tasty recipe ideas.Read more
Smoked aubergine hummus
Pour l'apéritif, une bonne recette de Houmous mettra tout le monde d'accord. Mais pour changer un petit peu et éveiller vos papilles, Albert Ménès vous propose ici une recette libanaise, préparée avec des pois chiches, du sésame et de l'aubergine fumée : le M'tabal. Prêts pour un détour en Orient ?
Pour 6 personnes
Difficulté : Facile
Préparation : 30 min
Cuisson : 2 h
Trempage : 24 h
Ingrédients
- 1 c. à s de poivre blanc moulu Albert Ménès
- 200 g de pois chiche
- 12 cl d’huile d’olive
- 3 aubergines
- 1 jus de citron jaune
- 1 c. à s de sauce Tahini
- 1 botte de coriandre
- 1 botte de menthe
Préparation
La veille, mettre à tremper dans de l’eau froide les pois chiches.
Le jour même, préchauffer le four à 200 °C.
Laver et effeuiller la menthe et la coriandre fraiche.
Dans une grande casserole, verser les pois chiches égouttés, recouvrir d’un grand volume d’eau froide et cuire à feux vif durant 1 heure environ.
Lorsque ceux-ci sont cuits, les égoutter puis mettre de côté l’eau de cuisson.
Les éplucher un à un.
Prélever une louche d’eau de cuisson et placer celle-ci dans un blender additionnée des pois chiches, de 10 cl l’huile d’olive, de la sauce tahini et du jus de citron.
Mixer à vitesse rapide durant quelques minutes cet ensemble.
Placer les aubergines au four durant 2 heures.
En fin de cuisson, les couper en deux pour en prélever la chair.
Mélanger celle-ci avec la crème de pois chiche.
Enfin, assaisonner de poivre blanc moulu Albert Ménès.
Dresser l’ensemble dans un bol, arroser d’un filet d’huile d’olive et terminer en y déposant vos herbes fraiches.
Le plus du Poivre blanc moulu dans cette recette : le nez boisé de ce poivre s’associera parfaitement aux notes fumées de l’aubergine
Related products
-
Coriander Leaves
Price: €3.80 -
Ground White Pepper
Price: €7.95
Related posts
-
Christmas shortbread - the real Swedish recipe
Posted in: Recipes21/12/20216763 viewsChristmas shortbread - the real Swedish recipeRead more
-
Notre escapade bretonne...
Posted in: News04/05/20172547 viewsUne sélection pour les gastronomes amateurs d’iode et d’émotionRead more
-
Croque Jeune Homme with black garlic, or how to revisit a great classic
Posted in: Recipes31/05/20175005 viewsDiscover our Young Man’s croque with black garlic confitRead more
-
CHICKEN TAGINE WITH LEMON CONFIT
Posted in: Recipes21/04/20177395 viewsCHICKEN TAGINE WITH LEMON CONFITRead more
-
LEMON, HONEY AND CINNAMON DETOX WATER
9348 viewsLEMON, HONEY AND CINNAMON DETOX WATERRead more
-
Tiramisu with apple and salted butter caramel
Posted in: Recipes04/05/20173653 viewsTiramisu with apple and salted butter caramelRead more
-
Poached egg in wine sauce, smoked eel and black garlic
Posted in: Recipes30/05/20174243 viewsThe recipe for poached egg in red wine sauce, smoked eel, and black garlic.Read more
-
Oyster, Black Garlic, and Frosted Grapefruit
Posted in: Recipes31/05/20173686 viewsOyster, Black Garlic, and Frosted GrapefruitRead more
-
Cuisse de canard croustillante en salade, vinaigrette d'ail noir
Posted in: Recipes30/05/20173053 viewsCuisse de canard croustillante en salade, vinaigrette d'ail noirRead more
-
Ils parlent de nous : la recette de Marmiton
Posted in: Recipes10/05/20172890 viewsDécouvrez le délicieux Mille-feuille de maquereau et grenade de Marmiton, utilisant nos oboles de Lucerne !Read more