-
MenuBack
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
-
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
- House
- Our recipes
- Contact us
-
MenuBack
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
-
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
- House
- Our recipes
- Contact us
Découvrez toutes nos recettes
Search in blog
Blog categories
Popular posts
-
Poulet basquaise : the real traditional recipePosted in: Recipes117518 viewsBasque chicken: a traditional and easy recipe with the flavours of the South-WestRead more
-
North African Couscous recipe: the real traditional quick and easy recipe!Posted in: Recipes108884 viewsThe real recipe for North African couscous An easy-to-make recipe that's impossible to beat!Read more
-
Tunisian ChakchoukaPosted in: Recipes23516 viewsTunisian chakchouka with eggsRead more
-
-
Tunisian couscous from the seaPosted in: Recipes16059 viewsTunisian white fish couscous with smoked organic Provence pepper harissa.Read more
Featured posts
-
Spritz revisité au mélange vin chaudRéinventez le Spritz avec cette version chaude et notre mélange vin chaud, un régal pour se réchauffer cet hiverRead more
-
Savoyard fonduePosted in: Recipes1338 viewsTreat your guests to this traditional, hearty dish. This blend of Savoy cheeses, spiced up with our garlic confit,...Read more
-
Rice pudding with cinnamonPosted in: Recipes129 viewsThis recipe for rice pudding will delight your taste buds with its sweetness and indulgence. Flavoured with our...Read more
-
CHEESECAKE A LA CREME DE MARRONPosted in: Recipes631 viewsOffrez à vos invités un dessert gourmand et réconfortant qui ravira leurs papilles. Ce cheesecake allie l’onctuosité...Read more
-
RIZ AU SAFRAN ET NOIX DE SAINT JACQUES CURRY VERTPosted in: Recipes484 viewsDécouvrez ce repas à la fois simple et raffiné. Régalez vos convives pour Noël avec ce savoureux riz au safran...Read more
Chou-fleur rôti au curry doux
Et si vous plongiez dans l'univers du curry, ce mélange explosif de dix épices ? Classique et envoûtant, le curry doux Albert Ménèset ses parfums d'Inde se marient à merveille avec le chou-fleur ! Essayez cette recette conçue exclusivement pour notre curry jaune ...
Originaire de Thaïlande, le curry doux Albert Ménèsest un mélange de coriandre, trigonelle, curcuma, gingembre, piment, poivre blanc, sel, cumin, ail, chili, farine de pois chiche, et laurier. Doux, suave, envoûtant, parfumé et aromatique, cette poudre fine et explosive d’une jolie jaune-orangée éveillera vos papilles ! Des notes très épicées où l’on ressent en premier lieu curcuma, coriandre, cumin et ail laissent ensuite place à des notes fruitées et fleuries rappelants le côté acidulé des fruits exotiques, tels que les fruits de la passion, l’ananas ou encore certaines fleurs blanches ...
Pour6 personnes
Difficulté :Facile
Préparation :15 min
Cuisson:1 h
Ingrédients
3 c. à s de curry Albert Ménès |
[produit id='324'][produit id='561']
Préparation
Préchauffer le four à 200°C.
Faire blanchir le chou-fleur entier pendant 5 minutes dans de l’eau fortement salée et l’égoutter. Mélanger ensuite 5 cl d’huile d’olive, deux cuillères à soupe de curry doux Albert Ménès, une cuillère à café de sel puis badigeonner généreusement le chou-fleur de ce mélange.
Mettre à rôtir celui-ci pendant une heure au four jusqu’à l’obtention d’une belle coloration dorée.
Pendant ce temps, préparer le condiment en mélangeant 100 g de fromage blanc, une cuillère à soupe de curry doux, 5 cl d’huile d’olive et une pincée de sel.
Couper le chou-fleur en 6 et le servir accompagné de son condiment.
Astuce de chef: Vous pouvez reproduire cette recette en remplaçant le curry doux par du paprika fumé Albert Ménès !
[gallery columns="1" size="large" ids="3945"]
© photos :Lukam - Aji Studio
Related products
-
Mild Curry Powder
Price: €4.85 -
Red Hot Curry Powder
Price: €4.85
Related posts
-
Christmas shortbread - the real Swedish recipe
Posted in: Recipes21/12/20217705 viewsChristmas shortbread - the real Swedish recipeRead more -
Notre escapade bretonne...
Posted in: News04/05/20172699 viewsUne sélection pour les gastronomes amateurs d’iode et d’émotionRead more -
Frichti x Albert Ménès
Posted in: Meetings12/04/20172647 viewsSuivez l'opération spéciale Bretagne de Frichti et retrouvez nos sardines à l'ancienne dans leur séléction gourmandeRead more -
Albert Ménès participe au Grand prix Cuisine Actuelle 2017
Posted in: Meetings18/04/20172162 viewsRendez-vous le 9 octobre 2017 pour le résultat des lauréats !Read more -
Croque Jeune Homme with black garlic, or how to revisit a great classic
Posted in: Recipes31/05/20175463 viewsDiscover our Young Man’s croque with black garlic confitRead more -
CHICKEN TAGINE WITH LEMON CONFIT
Posted in: Recipes21/04/20178257 viewsCHICKEN TAGINE WITH LEMON CONFITRead more -
LEMON, HONEY AND CINNAMON DETOX WATER
10452 viewsLEMON, HONEY AND CINNAMON DETOX WATERRead more -
Tiramisu with apple and salted butter caramel
Posted in: Recipes04/05/20174006 viewsTiramisu with apple and salted butter caramelRead more -
Poached egg in wine sauce, smoked eel and black garlic
Posted in: Recipes30/05/20174601 viewsThe recipe for poached egg in red wine sauce, smoked eel, and black garlic.Read more -
Oyster, Black Garlic, and Frosted Grapefruit
Posted in: Recipes31/05/20173972 viewsOyster, Black Garlic, and Frosted GrapefruitRead more