-
MenuBack
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
-
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
- House
- Our recipes
- Contact us
-
MenuBack
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
-
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
- House
- Our recipes
- Contact us
Découvrez toutes nos recettes
Search in blog
Blog categories
Popular posts
-
North African Couscous recipe: the real traditional quick and easy recipe!Posted in: Recipes166313 viewsThe real recipe for North African couscous An easy-to-make recipe that's impossible to beat!Read more
-
Poulet basquaise : the real traditional recipePosted in: Recipes153509 viewsBasque chicken: a traditional and easy recipe with the flavours of the South-WestRead more
-
Tunisian ChakchoukaPosted in: Recipes27422 viewsTunisian chakchouka with eggsRead more
-
Tunisian couscous from the seaPosted in: Recipes19103 viewsTunisian white fish couscous with smoked organic Provence pepper harissa.Read more
-
Fattoush Salad & Sumac VinaigrettePosted in: Recipes18785 viewsFattoush Salad & Sumac VinaigretteRead more
Featured posts
-
Feta and tomato cake with wild garlicRediscover savoury cake with this sunny version, featuring melting feta cheese, sun-dried tomatoes and a touch of...Read more
-
Spring salad of artichokes with horseradishPosted in: Recipes49 viewsDiscover this springtime recipe with seasonal vegetables, enhanced by a horseradish sauce that adds spice and pepper...Read more
-
Orange salad with marmaladePosted in: Recipes58 viewsDiscover how to prepare this cinnamon-twisted orange salad, with a touch of orange and lemon marmalade for even more...Read more
-
Pâte de curry VS curry en poudre : quelle différence264 viewsDécouvrez la subtilité d'une utilisation d'une épice en poudre ou en version condiment pour sublimer au mieux vos...Read more
-
L’ail des Ours, un aromate parfumé5014 viewsCette plante à bulbe aromatique au nom si particulier, pendant très longtemps méconnue du grand public, connait une...Read more
Mangues rôties aux perles de poivre long rouge, crème vanillée
Un dessert plein de saveurs exotiques alliant notes explosives, arômes sucrés et douceur ? C'est ce qu'Albert Ménès vous fait découvrir avec cette recette surprenante de mangues rôties aux perles de poivre long rouge et crème vanillée !
Pour 6 personnes
Difficulté: Moyenne
Préparation: 30 min
Cuisson: 10 min
Ingrédients
1 c. à soupe de perles de poivre long rouge Albert Ménès
|
[produit id='676'][produit id='384'][produit id='386'][produit id='613']
Préparation
Eplucher et tailler les mangues en deux. Mélanger ensuite la vanille et la crème fraiche. Laver et hacher la botte de coriandre fraiche.Dans une poêle à feu moyen, ajouter le sucre et le beurre coupé en morceaux, puis laisser cuire jusqu’à obtention d’un caramel clair.
Placer ensuite les mangues dans la poêle et les rôtir environ 10 minutes en retournant à mi-cuisson. Lorsque celles-ci sont prêtes, saupoudrer de perles de poivre long rouge Albert Ménès et de coriandre ciselée. Enfin, déglacer l’ensemble au jus de citron.
Dans une assiette, dresser une quenelle de crème vanillée ainsi qu’une demie mangue puis arroser du jus de cuisson. Parsemer de fleur de sel citronnée celle-ci.Servir et déguster immédiatement.
Astuce de chef: Déclinez cette recette au fil de l’année avec des fruits de saison
Le plus des Perles de Poivre Long Rouge dans cette recette: Le caractère explosif et les notes sucrées et fruitées des perles de poivre long rouge sont parfaits pour donner un coup de pep's et de modernité à vos desserts !
[gallery columns="1" size="full" ids="4396"]
Related posts
-
Christmas shortbread - the real Swedish recipe
Posted in: Recipes21/12/20218136 viewsChristmas shortbread - the real Swedish recipeRead more -
Notre escapade bretonne...
Posted in: News04/05/20172891 viewsUne sélection pour les gastronomes amateurs d’iode et d’émotionRead more -
Frichti x Albert Ménès
Posted in: Meetings12/04/20172750 viewsSuivez l'opération spéciale Bretagne de Frichti et retrouvez nos sardines à l'ancienne dans leur séléction gourmandeRead more -
Albert Ménès participe au Grand prix Cuisine Actuelle 2017
Posted in: Meetings18/04/20172260 viewsRendez-vous le 9 octobre 2017 pour le résultat des lauréats !Read more -
Croque Jeune Homme with black garlic, or how to revisit a great classic
Posted in: Recipes31/05/20175928 viewsDiscover our Young Man’s croque with black garlic confitRead more -
CHICKEN TAGINE WITH LEMON CONFIT
Posted in: Recipes21/04/20179298 viewsCHICKEN TAGINE WITH LEMON CONFITRead more -
LEMON, HONEY AND CINNAMON DETOX WATER
11585 viewsLEMON, HONEY AND CINNAMON DETOX WATERRead more -
Tiramisu with apple and salted butter caramel
Posted in: Recipes04/05/20174318 viewsTiramisu with apple and salted butter caramelRead more -
Poached egg in wine sauce, smoked eel and black garlic
Posted in: Recipes30/05/20174944 viewsThe recipe for poached egg in red wine sauce, smoked eel, and black garlic.Read more -
Oyster, Black Garlic, and Frosted Grapefruit
Posted in: Recipes31/05/20174263 viewsOyster, Black Garlic, and Frosted GrapefruitRead more