-
MenuBack
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
-
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
- House
- Our recipes
- Contact us
-
MenuBack
-
SPICES IN A BAG
-
-
Our spices in a bag
-
-
-
Our spices in a bag
-
-
-
Texte 2
Add a touch of the Mediterranean with this blend, ideal as a sauce or at the end of cooking.
-
-
Texte 2
More than 50 large-format products in an economical and practical kraft bag.
-
-
Spices
-
-
-
Catégories
-
-
-
Texte 2
Une alliance parfaite entre l'ail et le piment qui donnera vie à vos plats avec une intensité envoûtante.
-
-
salts
Our exceptional Albert Ménès salts are real little jewels with bright colours and original flavours.
-
-
Deli
-
-
-
-
Texte 2
Let yourself be tempted by our quality seafood, carefully selected for you.
-
-
Texte 2
A real alternative to traditional spices, these accompaniments will enhance the flavour of your favourite dishes.
-
- Jams and Honeys
- Gifts
- House
- Our recipes
- Contact us
Découvrez toutes nos recettes
Search in blog
Blog categories
Popular posts
-
North African Couscous recipe: the real traditional quick and easy recipe!Posted in: Recipes166864 viewsThe real recipe for North African couscous An easy-to-make recipe that's impossible to beat!Read more
-
Poulet basquaise : the real traditional recipePosted in: Recipes153647 viewsBasque chicken: a traditional and easy recipe with the flavours of the South-WestRead more
-
Tunisian ChakchoukaPosted in: Recipes27462 viewsTunisian chakchouka with eggsRead more
-
Tunisian couscous from the seaPosted in: Recipes19126 viewsTunisian white fish couscous with smoked organic Provence pepper harissa.Read more
-
Fattoush Salad & Sumac VinaigrettePosted in: Recipes18817 viewsFattoush Salad & Sumac VinaigretteRead more
Featured posts
-
Feta and tomato cake with wild garlicRediscover savoury cake with this sunny version, featuring melting feta cheese, sun-dried tomatoes and a touch of...Read more
-
Spring salad of artichokes with horseradishPosted in: Recipes64 viewsDiscover this springtime recipe with seasonal vegetables, enhanced by a horseradish sauce that adds spice and pepper...Read more
-
Orange salad with marmaladePosted in: Recipes80 viewsDiscover how to prepare this cinnamon-twisted orange salad, with a touch of orange and lemon marmalade for even more...Read more
-
Pâte de curry VS curry en poudre : quelle différence272 viewsDécouvrez la subtilité d'une utilisation d'une épice en poudre ou en version condiment pour sublimer au mieux vos...Read more
-
L’ail des Ours, un aromate parfumé5047 viewsCette plante à bulbe aromatique au nom si particulier, pendant très longtemps méconnue du grand public, connait une...Read more
Galette des Rois Poire Chocolat & Noix de Pécan
A tous les gourmands qui aiment la surprise … Voici une galette parfaite pour tirer les rois en famille, petits et grands se régaleront de chocolat, la poire apportera une note de douceur et la noix de pécan ajoute une touche sauvage à l’ensemble.
Pour 6 personnes
Préparation: 30 min
Cuisson: 35 min
Ingrédients
2 pâtes feuilletées
150g de chocolat noir pâtissier
100G de beurre
100G de sucre roux
3 œufs
100g de Noix de Pécan du Texas Albert Ménès
100g d'Amandes en Poudre Albert Ménès
3 Poires
1 cuillère à soupe de Maïzena
1 fève
[produit id='266'][produit id='452']
Préparation
D’abord, préchauffez le four a 180°C
Ensuite, on entame la préparation de la crème aux amandes:
faites fondre premièrement le chocolat.
Puis fouettez le beurre avec le sucre jusqu’à obtention d’un mélange crémeux.
Veuillez ensuite ajouter 2 œufs sans cesser de mélanger à l’aide du fouet.
Enfin, versez la poudre d’amande ainsi que la cuillère à soupe de maïzena.
Continuez à fouetter, puis ajoutez le chocolat fondu.
Par ailleurs, hachez les noix de pécan et incorporez-les à la préparation.
Voici maintenant le moment de monter la galette:
Commencez d’abord par étaler une pâte feuilletée sur une plaque recouverte de papier sulfurisé ou bien dans un moule à tarte, selon vos envies.
Déposez ensuite la crème d’amandes, en laissant 2cm de marge.
Après avoir épluché et coupé chaque poire en quarts, déposez les morceaux de fruit en les répartissant sur la surface de la crème, puis camouflez la fève.
Par ailleurs, utilisez le jaune du troisième et dernier œuf et badigeonnez le bord de la pâte feuilletée de jaune d’œuf avec un pinceau culinaire.
Couvrez la galette avec la seconde pâte feuilletée, liez et pincez les bords puis soudez-les par le jaune d’œuf. Terminez enfin en couvrant l’ensemble de la galette de jaune.
Enfin, à l’aide d’un couteau à fine lame, amusez-vous a dessiner de jolis motifs avant d’enfourner et de laissez 35 min.
Related posts
-
Christmas shortbread - the real Swedish recipe
Posted in: Recipes21/12/20218142 viewsChristmas shortbread - the real Swedish recipeRead more -
Croque Jeune Homme with black garlic, or how to revisit a great classic
Posted in: Recipes31/05/20175938 viewsDiscover our Young Man’s croque with black garlic confitRead more -
CHICKEN TAGINE WITH LEMON CONFIT
Posted in: Recipes21/04/20179308 viewsCHICKEN TAGINE WITH LEMON CONFITRead more -
LEMON, HONEY AND CINNAMON DETOX WATER
11595 viewsLEMON, HONEY AND CINNAMON DETOX WATERRead more -
Tiramisu with apple and salted butter caramel
Posted in: Recipes04/05/20174322 viewsTiramisu with apple and salted butter caramelRead more -
Poached egg in wine sauce, smoked eel and black garlic
Posted in: Recipes30/05/20174949 viewsThe recipe for poached egg in red wine sauce, smoked eel, and black garlic.Read more -
Oyster, Black Garlic, and Frosted Grapefruit
Posted in: Recipes31/05/20174267 viewsOyster, Black Garlic, and Frosted GrapefruitRead more -
Cuisse de canard croustillante en salade, vinaigrette d'ail noir
Posted in: Recipes30/05/20173573 viewsCuisse de canard croustillante en salade, vinaigrette d'ail noirRead more -
Ils parlent de nous : la recette de Marmiton
Posted in: Recipes10/05/20173389 viewsDécouvrez le délicieux Mille-feuille de maquereau et grenade de Marmiton, utilisant nos oboles de Lucerne !Read more -
Amuse Bouche d'Oboles à l'Emmental, crème montée infusée au lard et oeuf de caille
Posted in: Recipes20/06/20173107 viewsJulien, du service export chez Albert Ménès, vous propose sa recette d'amuse bouche d'ObolesRead more